Fordított ananász ‘torta’

A párom, aki szintén szakács (és zenész) nagy kedvence. Megismerkedésünk filmbe illő, akinek eddig elmeséltük, tátva maradt a szája. Tudom, most feltört bennetek a kíváncsiság. Lesz még róla szó.
Elég vékony pasi volt, mikor először megláttam és persze rögtön ösztönösen elkezdtem felhizlalni. Sikerrel. Szerencsés vagyok vele, mert mindent megeszik, nem volt nehéz dolgom, adta magát a helyzet. Ami jól sikerült, nem volt hosszú élettartama, ami nem annyira, annak egy picivel hosszabb, de így is elfogyott. Általában együtt tevékenykedünk a konyhában, felosztva a feladatokat (enyém a nagyobb része) kisebb nézeteltérésekkel fűszerezve. Ő jobban főz, én jobban sütök, de az elmúlt évek alatt rengeteget tanultam tőle, így a főzések 80%-a rám hárul, ami nem zavar, mert imádok főzni és imádok neki főzni. Nagy kritikus, mindig mindenben talál hibát, amit én nehezen viselek, legjobb védekezés a támadás, azzal vágok vissza, hogy “jó, akkor legközelebb te főzöl”.
Ez viszont csillagos 5-ös süti. Érdemes egyszerre kettőt csinálni, mert elég gyorsan fogy.
Szükséged lesz egy kb. 23 cm-es átmérőjű tortaformára, amit kivajazol, kipapirozol.

Hozzávalók ( 1 személyre :))
vaj a formához
2 tbsp cukor
6 szelet ananász (konzerv) és 3 tbsp ananászlé
koktélcseresznye
100 gr liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
100 gr puha vaj
100 gr kristálycukor
2 tojás

1. Sütő 200 fok
2. Bőven kivajazzuk a tortaforma alját és megszórjuk a 2 kanál cukorral, majd elrendezzük az ananászokat rajta és az kimaradt helyekre koktélcserkót rakunk.
3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, vajat, cukrot és tojást simára keverjük. Hozzáadjuk a 3 kanál ananászlevet és a keveréket a tortaformába öntjük, rá az ananászokra. Épphogy befedi, óvatosan oszlassuk szét.
4. 30 percig sütjük, mikor kész kiforditjuk a formából, az ananászokkal felfelé.

blogg

A fotó nem saját. Sajnos a képeim szanaszét vannak, de amint meglesz, felrakom.
A torta megállja a helyét magában, de melegen egy kis fagyi mellé is el tudom képzelni. Ja, és a legjobbat még nem mondtam, bármilyen gyümölccsel kipróbálhatjátok. Én eddig almával és körtével kísérleteztem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s